četrtek, 23. oktober 2014

Nov Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

Danes je izšla povsem nova različica sistema Ubuntu 14.10, ki pa je na pogled identična prejšnji različici - gre namreč za popravke "under the hood".
Seveda nova različica prinaša nova ozadja s strani skupnosti, privzeto ozadje pa je enako prejšnji različici (14.04 LTS).
Tej različici Ubuntuja ne pripada oznaka LTS (Long-time support). To pomeni, da ta različica ne velja za daljše časovno obdobje, vendar le do naslednjega izida novejše različice.

Novosti

Tudi sam sem kar se je dalo hitro naložil nov Ubuntu, takoj ko je bil na voljo. Po pravici povedano, tu ni kaj več za omeniti, saj ta različica ne prinaša ravno nekih novosti, moram pa priznati, da so izboljšali delovanje, hitrost ter odzivnost samega sistema.

Namizje

Moje namizje Ubuntu z Numix temo in ikonami:

Prenos

Tisti, ki želite novo različico Ubuntuja prenesti in jo preizkusiti, sledite tej povezavi.

Nadgradnja

Vsi z že nameščenim sistemom Ubuntu 14.04 LTS, lahko različico samo nadgradite, ne da bi izgubili podatke. To storite tako, da pritisnete Alt+F2 in vpišete update-manager. Kliknite Nadgradi oz. Upgrade in nadgradnja različice se bo začela. Tu pa vseeno priporočam, da si naredite kopijo podatkov.

Za konec pa še informacija o Ubuntu 15.04.  Delovala bo pod kodnim imenom Vivid Vervet.

Ni komentarjev:

Objavite komentar