torek, 9. oktober 2012

"Nova" stara tipkovnica

Sodelavec mi je podaril staaaro tipkovnico, ki se mu je prašila na polici že pozabljene učilnice - edina, ki je v kleti. "Made in Germany", letnice ne najdem, znamka je Cherry, model RS6000. V čudovitih sivih postsocialističnih odtenkih in že z modernim logotipom WIN ...


No, odločil sem se, da tipkovnico poživim z novim videzom ter jo rešim pred žalostnim koncem na smetišču.

V Merkurju sem nabavil 3 različne barve (spraj - akrilna večnamenska barva) in temeljno barvo za plastiko oz. primer, tudi v spreju. Najprej sem tipkovnico osvobodil tipk in vsako tudi na hrbtni strani za vsak slučaj označil z alkoholnim flomastrom. Tipke odstranimo z majhnim nožem ali izvijačem. Začasno jih pričvrstimo na neko tršo podlago, na primer karton ali lepenko.


Tipke najprej posprejamo s temeljno barvo in počakamo, da se le ta posuši. Nato lahko nanesemo poljubno akrilno barvo. Pozor - obvezna uporaba zaščitne dihalne maske!


Na vrsti je ohišje tipkovnice. Prostor pod tipkami zaščitimo s papirjem in ga obtežimo, da ga sprej ne bo odpihnil. 


Samolepilni trak uporabimo za zaščito LED indikatorjev.


Vnesemo sloj temeljne barve in zatem še poljubno akrilno barvo. 


Ko se je barva posušila, sem tipke namestil na ogrodje tipkovnice. V računalniški trgovini sem kupil črne nalepke z alfa-numeričnimi znaki. Na preostale tipke sem znake vrisal kar s črnim alkoholnim flomastrom z najtanjšo debelino. Še rezultat:


Le kam je izginila tipka WIN ?!


Ni komentarjev:

Objavite komentar